OOGKAMP

2 Zim'ers lopen samen voor dit oogkamp

Cees en Dieke zijn beiden als arts werkzaam geweest in Zimbabwe. Op 4 juni hebben ze samen de Kennedy Mars gelopen, om geld op te halen voor de oogzorg in Muvonde ziekenhuis ( Chirumanzu district).

Tot nu toe is er ruim 3.000 euro opgehaald! Maar we zijn er nog niet. Het uiteindelijke doel is € 15.000. Kijk hieronder hoe we dat kunnen besteden.

80 km is de afstand van het district ziekenhuis naar het provinciale ziekenhuis in deze regio. Volgens president Kennedy moet iedereen deze afstand kunnen lopen zonder te trainen. 

Laat uw steun zien, volg ze, loop mee of doneer via de doneer knop op deze pagina.

Tatenda!

Oogzorg Driefontein, Zimbabwe

Kinderen en volwassenen die een bril nodig hebben en staar bij ouderen zijn belangrijke en makkelijk behandelbare redenen waarom mensen niet goed kunnen zien. Kinderen kunnen het bord niet goed lezen en lopen hierdoor al op vroege leeftijd achterstand op. Volwassenen die niet goed kunnen zien terwijl ze autorijden of proberen te betalen met hun telefoon. En ouderen die niet meer op hun kleinkinderen kunnen passen vanwege slecht zicht, waardoor hun kinderen niet kunnen werken omdat ze voor hun ouderen moeten zorgen.

De toegang tot zorg is beperkt. Mensen moeten ver lopen of veel geld betalen voor een taxi om bij het ziekenhuis te komen en dan is het afwachten of ze daar de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Door oogscreeningen bij 21 lokale klinieken door goed getrainde oogverpleegkundigen van Muvonde ziekenhuis, hoeven mensen niet ver te reizen voor hun oogcontrole. Antibiotica voor infecties, druppels voor droge ogen en leesbrillen zouden direct aangeboden kunnen worden.

De ouderen die behandelbaar staar hebben, worden op een lijst gezet en opgehaald op de dag van de ingreep. Een oogarts uit het provinciale ziekenhuis komt de staaroperaties uitvoeren bij Muvonde ziekenhuis. De verpleging is al opgeleid in de lokale verdoving geven, de ogen druppelen en de nabehandeling van de staaroperatie. Voor controle na de operatie zal het oogteam opnieuw naar de kliniek toe komen om te controleren of alles goed gegaan is.

Benodigdheden in geld totaal

Totaal
0
Tot nu toe opgehaald
0

Aantallen nodig per onderdeel

Outreaches naar klinieken
0
Kinderen en ouderen gescreend (minstens)
0
Cataract operaties
0
Scroll naar boven