Klik om naar homepage te gaan

Goed nieuws in corona tijden

Tekenen van de samenwerkingsovereenkomst  met Wilde Ganzen door de directeur van Chaka Stead, de heer Claupas.

Vandaag is officieel de lockdown in Zimbabwe begonnen. Niet de Nederlandse kleine stapjes, maar meer van grote halen snel thuis.

In deze tijden van onzekerheden is er in ieder geval vanuit Kukura wel iets leuks te melden: we hebben groen licht gekregen van ons projectvoorstel van Chaka Stead school van Wilde Ganzen. Zij gaan dit project voor 1/3 financieren, waardoor dit fantastische project mogelijk gaat worden.

Het gaat om het afbouwen van 2 lokalen van een lokale school, 4 kilometer van de missie.

Op deze school zitten momenteel meer dan 100 kinderen op ongeveer 50 m2 bij elkaar gepropt. Er is ooit begonnen aan een gebouw waar 2 nieuwe lokalen zouden komen. De toenmalige donor heeft zich wegens de slechte financiële toestand van het land teruggetrokken, en een nieuwbouw ruïne achtergelaten. Ons idee is om van dit geraamte een prachtig gebouw te maken met 2 lokalen, inclusief zonnepanelen, zodat er licht is en er kleine apparaten opgeladen kunnen worden.

Daarnaast heeft het Corlaer College, die vandaag eigenlijk bij ons zouden zijn geweest (afgezegd wegens Corona), toegezegd ook 1/3 mee te financieren. Zij hadden al op 13 maart aangegeven dat ze een fantastisch (nog geheim voor de buitenwereld) bedrag hebben opgehaald.

Dus hopelijk duurt de lockdown hier niet meer dan 21 dagen, zodat we medio mei vol goede moed kunnen beginnen met het afbouwen van dit gebouw!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om iets te veranderen moet je wel weten wat er allemaal plaatsvindt ter plekke!  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

dEEL DEZE BLOG MET JE VRIENDEN!

Scroll naar boven