2. Training Life skills en ondernemerschap

Hoofdlijnen project

Vanuit oudsher werden de workshops geleid door de Zwitserse broeders. Toen het overging naar de lokale broeders, is het neerwaarts gegaan. Navraag leerde dat de lokale broeders geen behoefte hadden aan hulp door behoefte aan onafhankelijkheid. Het resultaat is dat er nooit meer geïnvesteerd is in de workshops en dat er eigenlijk totaal geen business meer gedaan wordt. Kukura heeft als doelstelling om de mensen en workshops lokaal te laten groeien. Door o.a. te helpen met ideeën, kennis en hulp in ondernemerschap. De training is eigenlijk bijna een voorwaarde om alle andere projecten te laten slagen.

Lokale training laten geven door een trainer vanuit de stichting Young Africa. https://youngafrica.org/item/training-courses-at-ya-zimbawe. De training is gegeven aan 22 personen. Waaronder 8 vrouwen. Het ging daarbij om de hoofden van de workshops, een aantal mensen van de missie en een aantal studenten van de workshops. Ook zijn er dus vrouwen van verschillende workshops vertegenwoordigd. Vanuit ons was er ook iemand aanwezig om te ervaren wat voor kennis ze opdoen en om mee te kunnen denken. Young Africa heeft al veel ervaring met trainingen en ze runnen zelf ook workshops, net als Driefontein.

Kennis van business door alle bazen van de workshops. Bijvoorbeeld wat te doen met de marges die ze krijgen vanuit door Kukura gesteunde projecten (irrigatiesystemen etc.). Kukura zal namelijk niet zelf de workshops gaan runnen, maar het succes van Kukura is toch ook als de workshops zichzelf kunnen gaan bedruipen.

Uitgaven project

0
Training + Materialen
0
Overige kosten
0
TOTAAL UITGEGEVEN

Tijdlijn Project

augustus 2019

Aanvraag project

Projectplan is ingediend bij het bestuur.

augustus 2019

augustus 2019

Onderzoek behoefte doelgroep

 

Lokale boeren zijn bezocht om te kijken of er genoeg behoefte is aan de systemen en wat ze er voor kunnen betalen.

augustus 2019

augustus 2020

Project goedgekeurd

Projectplan is goedgekeurd door bestuur en er is akkoord op de begroting.

augustus 2020

november 2019

Young Africa bezoekt Driefontein

november 2019

december 2019

Training in Driefontein

december 2019

Resultaat in cijfers

0
Aantal deelnemers
0
Aantal dagen
0
Deelname aantal workshops

Resultaat in beeld

Video hele project van A tot Z

Scroll naar top