Onze Projecten.

We hebben lopende projecten, projecten in ontwikkeling en afgeronde projecten. Per project kan doorgeklikyt worden voor meer informatie.

Lopende projecten

1. Training + Funding Van Startups (’23)

In 2022 zijn we gestart met dit project, en inmiddels hebben we er in 2023 een succesvolle 2e ronde opzitten. Het idee is dat leerlingen die de business training hebben gevolgd, onder begeleiding van 2 erkende trainers een bedrijf starten. Ze krijgen daarvoor professionele training vooraf, en worden begeleid tijdens het traject zelf. Na het indienen van een business plan krijgen de deelnemers, ( mits goedgekeurd door de trainers, een lening van € 500 van Kukura. De deelnemers houden ons via whatsapp op de hoogte.


Bekijk dit project

2. Materialen donaties voor Muvonde Hospital

In Muvonde Hospital werken meerdere artsen die bepaalde breuken kunnen beoordelen. Ook is de benodigde antibiotica bij open breuken aanwezig (als de huid ook open ligt) .

Eén van de artsen kan de meeste breuken opereren maar daar zijn speciale boren, platen en schroeven voor nodig. Kukura heeft veel materiaal hiervoor via een lokale organisatie ingekocht zodat deze operaties lokaal kunnen plaatsvinden.


Bekijk dit project

3. Groeien met beter zicht–> Oogkamp

Na jaren rondgevraagd te hebben bij diverse organisaties is gelukkig het stuk staaroperaties overgenomen door hen en georganiseerd als oogkamp in een ziekenhuis in de buurt. Ontzettend fijn dat onze patiënten alsnog in de buurt geholpen kunnen worden. We hadden volle tassen met nieuwe leesbrilletjes en zonnebrillen achtergelaten om uit te delen aan ouderen die een bril nodig hebben. Deze zijn allemaal uitgedeeld en onze Eye Nurse zou er graag meer uit kunnen delen.

Bekijk dit project en doneer

Nieuwe Projecten (in ontwikkeling)

1. Training + funding van startups (’24)

Dit project is nu al een aantal jaren bezig en willen we in 2024 voortzetten.

2. Fish pond realiseren + verkoop

Mr. Havadi heeft de eerste training van 2019 meegemaakt en is al lang aan het lobbyen om een fish pond te realiseren. Doordat we nu een samenwerking hebben met de trainers kan dit project gecombineerd worden en kunnen lokale jongeren mee werken om dit project duurzaam te laten worden.


Maak dit project mogelijk!

3. Voetbal team

Omdat we de school in Chaka Stead gebouwd hebben, hebben we nog veel contact met de directeur. Hij werd benaderd door jongeren om een voetbal team te starten en zo is het balletje letterlijk gaan rollen.


Maak dit project mogelijk!

Gerealiseerde projecten

1. Irrigatiesystemen ontwikkelen

De metaal werkplaats heeft een irrigatiesystemen ontwikkeld met lokale materialen t.b.v. de lokale boeren. Zij kunnen door aanwezige bronnen (water) hun eigen land eenvoudig irrigeren. Kukura geeft 100 USD subsidie per pomp.

Bekijk dit project

2. Training Life skills i.c.m. ondernemerschap

In Zimbabwe is 90% werkloosheid! Met dit project hebben we de populatie van Driefontein en shop eigenaren een training ondernemerschap gegeven in december 2019 om een (eigen) gezond bedrijf te runnen. Dit i.c.m. Life Skills zodat ze meer voor zichzelf opkomen en onafhankelijker worden. De cursus aan 20 personen is gegeven door Young Africa.


Bekijk dit project

3. Training Duurzame landbouw

Deze training is gegeven aan lokale boeren die een irrigatiesysteem gekocht hebben. De training wordt geleid door lokale boer & ondernemer Mr. Venge. Het doel is kennis bijbrengen om zo duurzaam mogelijk te kunnen ondernemen als boer.

Bekijk dit project

4. Corona hulp en preventie

Het Corona virus heeft een enorme impact op de wereldgezondheidszorg en COVID-19 is zich nu in Zimbabwe aan het verspreiden. Deze fondswerving is specifiek gericht op het ondersteunen van Muvonde Mission Hospital en Driefontein TB Sanatorium.

Bekijk dit project

5. Trainingstuin voor zwangere vrouwen

Op het ziekenhuisterrein waar zwangere vrouwen tijdelijk verblijven, is m.b.v. verschillende werkplaatsen een tuin aangelegd. Met trainingen worden de vrouwen geholpen om zelf duurzaam voedsel te verbouwen.

Bekijk dit project

6. Renovatie school Chaka

Vier km van de missie is een lokale school waar nu meer dan 100 kinderen op ongeveer 50 m2 bij elkaar zijn gepropt. Er is ooit begonnen aan een gebouw waar 2 nieuwe lokalen zouden komen. In november 2020 is dit prachtige gebouw opgeleverd en in gebruik genomen.

Bekijk dit project

7. Drinkwaterpomp Chaka

Nadat de renovatie van de school (Chaka Stead) bijna was afgerond, is er door de lokale projectorganisatie een verzoek gekomen tot het bouwen van een borehole (waterput) op zonnepanelen.


Bekijk dit project

8. Expeditie Zimbabwe – Corlaer College

Het Colaer College uit Nijkerk heeft veel geld opgehaald voor stichting Kukura. Het team, bestaande uit 14 leerlingen en 2 begeleiders is helaas niet gekomen door Corona, maar heeft verschillende projecten mede mogelijk gemaakt, zoals de renovatie van de school, de borehole en de training van startups..

Scroll naar boven